Monday, March 28, 2016

White Walter


White Walter (Andersons, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,0 %vol. Ratebeeril liigimääratlus: "Wheat Ale", koondhinnet pole veel.

Tootjainfo: "Belgia tüüpi nisu IPA, millesse lisatud ohtralt Cascade, Simcoe ja Citra humalaid."

Väike lihtne pudel, pruulmeistrile omane kräbuline sildikujundus on seekord rohekas-sinine. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht  püsib mõõdukalt, jättes taandudes klaasiseinale kenakese vahujälje. Õlle värvus - kirkalt erkkollane. 

Aroom - oi see on mõnus! Karge ja kirgas, tsitruseline, täpsemalt mandariini-koore-taolin. Mahlane ja erk nagu varakevadine päikesetõus mis veel küll kõike lund ei sulata, aga mahlad paneb juba voolama.

Esmamekk on keskmise kehaga ja krapsakalt mõrkjas-magusakas. Keskmaitse kaldub belglasele omaselt pigem magusasse poolde, kuid jääb ikkagi sirisevalt erksaks. Lõppmaitses on nisupehmust ja suutäis särtsakat vürtsikust. Järelmekk on ootamatult mahe ... kuid nii umbes viie sekundi pärast löövad keele tagumised nurgad mõnusalt hapukas-vürtikalt nurru.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga rüübe, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga ÜBERTASANDI rüübe! Supervärske, mahlane ja karge, erk ja sädelev. Klaasitäis jahedalt kirgast päikesetõusu sinu päeva :)
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment