Monday, March 21, 2016

Dark Penance Imperial Black IPA


Dark Penance Imperial Black IPA (Founders, USA) pdl 0,33 l. alc 8,9 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "black IPA" ja hinnang 98 punkti!!

Tootjainfo: "A heavy malt foundation includes Crystal malt for sweetness and just enough Midnight Wheat malt to push the color to black. The bitterness is huge, but balanced by malt sweetness and alcohol burn. The hop flavors and aromas range from citrus to floral to pine thanks to a delicious blend of hand-selected Chinook and Centennial hops."

Väike jässakas pudel, rokokooliku disainiga tume sildike. Kreemikat karva vaht täidab pool klaasi ja püsib väga kaua, jättes taandudes klaasiseintele tiheda vahumustri. Õlle värvus - kirkalt tume-sünkjas-punane.

Aroom - ooooo - see on supermõnus! Esiplaanil on eba-IPAlikud täidlased puuviljanoodid, lausa viigimarjade taolised. Selle taga on aga tunda ka hea karge vaigune mõrkjus.

Esmamekk on keskmise kehaga ja tugevapoolselt mõrkjas. Keskmaitse ... mmmmm ... oipagan kui hea tasakaal kohvise ja veinise, marmelaadja ja vaiguse vahel. Ausalt öeldes kaldub see vedelik oma olekult kuhugi kummalisse quadrupli ja foreign extra stoudi ja topelt-IPA vahelisse limbosse!

Lõppmaitse muutub konkreetsemaks, esiplaanile kerkivad tammised mõrkjad noodid, segamini mõrušokolaadi ja kakaoga. Järelmekk põristab vürtsikate pulkadega, ajades segamini pihlakamarmelaadi ja kõrbemise äärel oleva leivakooriku. 

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja siidise paletiga, mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõrkjas-vürtsika buketiga ÜBERTASEMEL RÜÜBE! See balanss quadi, stoudi ja topelt-IPA vahel on lihtsalt oivaline. Asja teeb veel erilisemaks teadmine, et seesinast tegelast toodi maale vaid 10 kasti ja järgi on teda nüüd üsna väheke :) Pakkuda koos vänge sinihallitusjuustuga.
-------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment