Friday, March 25, 2016

Sulu Saison II

Sulu Saison II (Sulu, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. Liigimääratlus: saison

Tootjainfo: "parajalt vürtsikas lõuatäis" Ahsoo, et see on siis informatiivne või? :)

Väike lihtne pudel, pruulmeistrile omane abstraktne sildike seekord sinakais toonides. Erkvalge vaht täidab 2/3 klaasist, muutudes küll hõredaks, kuid püsides superkaua. Õlle värvus - uduselt kollane.

Aroom on hapukas-vürtsikas, surtsakas ja sädelev. Nelk ja kaneel, apelsinikoor ja kardemon ... kindlasti midagi veel, kuid tulemus on õhuline ja pidulik.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja hapukas-vürtsikas. Keskmaitse paneb tunnustavalt noogutama ja nina uuesti klaasi toppima ... see vürtsikas mõrkjus mõjub kui kehastunud värskus, mis lööb end läbi isegi maitseväsimusest. Lõpplmekk paneb keeleküljed mõnusalt hapukas-vürtsikusega surisema ja keelelagi saab pehme magusapoolse pai. Järemaitse on mõrkjas-vürtsikas, tihkepoolne ja soe, esmase kerglase värskuse vastand igati heas mõttes.

Keskmisest raskema kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-vürtsikas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERTASANDI RÜÜBE! Kui neid kõiki lisatud vürtse oleks suti vähem, siis oleks joogi enda sädelus rohkem esile pääsenud ning paneks juba "mega" letti, praegusel juhul aga kiidan nii ehk naa. Igatahes stiilimääratlus oleks siin pigem "imperial saison"
------------------
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment