Tuesday, March 20, 2018

Bier Oder Wein

Bier Oder Wein (Pruulius, Eesti) pdl 0,33 l. alc ~12,5 %vol. Liigimääratlus: odravein

Tootjainfo: "Linnased: Pilsen, Carapils, Citra, Melanoid), humal (Magnum, Aurora, Goldings), M42, Nott"

Väike lihtne pudel, tehniline sildike. Kollakas hõre pöidlajämedune vaht kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - kirkalt kuldpunane. Aroomis on esiplaanil kahjuks üsna puhas alkohol, kuigi selle taga on meeldivad kuivatatud maasikad ja kristalliseerumise äärel olev kärjemesi.

Esmamekk on raskepoolse kehaga ja huvitavalt keeleotsa jahutav ... selle jaheduse taga tuleb esile puidune ja pihlakane mõrkjus. Keskmaitse ... ai-ai ... noor ja karvane on see asi, alkohol koos vähese nitroga trügivad üksteise võidu, üritades keelenäsadele üks-null teha. Õnneks tuleb veidi ka karamelli ja pähkleid esile, kuigi terav noor alkohol summutab neid.

Lõppmaitses tajub  lõhnast tuttavaid kuivatatud maasikaid, neile lisandub pihlakamarmelaadi ja huvitavat kohvist röstinooti. Järelmekk ... õehhhh ... alkohol ja tärpentin ... brrrrr.

Ei tahaks nagu halvasti öelda, aga ... mnjaaaaaaa ... pool aastat on sellisele joogile ikka liiga vähe laagerdumiseks. Poisid, räägime nii umbes aasta-kahe pärast uuesti, praegu peab aga tõdema, et seda klaasikest on VÄGA keeruline lõpuni juua ning teist kohe kindlasti ei võtaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment