Wednesday, March 28, 2018

Single Hop Nelson


Single Hop Nelson (Mikkeller, Taani) prk 0,33 l. alc 6,9% Ratebeeri liigimääratlus: "IPA" ja hinnang 97 punkti

Tootjainfot pole

Väike purk, sildil Mikkelleri tunnus-kujud. Kreemikas vaht täidab enamiku klaasist ja püsib väga kaua, klaasiseintele jääv vahumuster on suisa võimas. Õlle värvus - hämuselt tumeoranž. 

Aroom on esma pea olematu, kuid süüüüüügavalt sisse hingates hakkad tundma järjest võimsamat magusat puuviljasust, mis meenutab kaneelist ahjuõuna ja rosinaid ning kuivatatud-suhkrustatud ananassi.

Esmamekk on keskmisest veidi raskema kehaga ja magusakas-mõrkjas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, mahlane ja vaigune, keelekülgi vaikselt kokku rulliv ning sametiselt tihe. Lõppmaitse jätkab ühe võimsamas skaalas, mõrkjas raskus hakkab vaigusest muutuma ürdiseks, kanarbiku, angervaksa, raudrohu ja kadakamarja taolisemaks. Järelmekk toob tagataskust välja korraks suisa kampoli-tükikese, käib sellega üle keelepära, seejärel lakeerib pildi üle kuivanud männivaiguga ja raputab tammetolmuga üle.

Raskepoolse kehaga, üle keskmise karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-mõrkjas-hapukas-mõrkjas-vürtsikas-magusakas-mõrkja buketiga ÜBERtasandi rüübe! Õlu, mis kasvab võimsamaks iga lonksuga, kuigi see IPA pole enam värske ... ma kujutan ette kui seesinase joogi saaks värskelt kätte, siis laulaks hosiannat ja kummardaks Meka poole või midagist.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment