Wednesday, March 28, 2018

Sauna Alus


Sauna Alus (Õllenaut, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable", hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Birch saison"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnusmehikesi on seekord suisa kolm ning tegevus toimub saunas. Sõrmepaksune valge vahukiht pole püsiv. Õlle värvus - veidi hämuselt kuldne. Aroom on hapukalt ja vürtsikalt saisonile omane, selle kõige kohal hõljub võimas saunalõhn.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja vürtsikas-hapukas. Keskmaitses on ehe värske saunaviha vedel variant ... jeeees ... see hapukas põhi toob ta mõnusalt veelgi võimsamalt esile. Lõppmaitses on mõrkjam ja puidusem toon, saunavihalt on lehed ära nüpeldatud ja järgi on jäänud vaid värsked kaseoksad. Järelmekis saunane pool taandub ning esile tuleb väga hea taseme sasioni hapukas-magusakas vürtsikus.

Keskmisest kergema kehaga, hapukas-vürtsikas-magusakas-hapukas-mõrkjas-magusakas-vürtsika buketiga ÜBERtasandi rüübe. Väga hea saison ja värsked kasevihad ... mmmmm ... mihuke kombo! Saunakerisel saab panniga vorste küpsetada nagu Kadrina Saunaklubi mehed teevad ... vot neid praegu tahakski :)
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment