Tuesday, March 27, 2018

Mint Stout

Mint Stout (Alaripruul, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,1 %vol. Liigimääratlus on nimes kirjas

Tootjainfo: "Mitmete karamell-, röst- ja šokolaadilinnastega pruulitud mõrušokolaadi nootide ja mündi nüansiga tume õlu"

Väike lihtne pudel, mustjas-roheline sildikujundus. Tuhm-kreemika varjundiga vaht täidab üle poole klaasist ja püsib päris kenasti. Õlle värvus - vähese punaka varjundiga must. Aroom on väga intensiivselt piparmündine, lausa nii intensiivselt, et varjab üsna ära ka lubatud šokolaadi.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitses tuleb esile piparmünt, nüüd juba kenas šokolaadises raamistikus. Lõppmaitse võtab suuna kuhugi hapukamasse külge, mis ei sobitu kuigivõrd kummagi eelmise dominandiga, kuid samas annab lisaks meeldivat mahlasust, justkui oleks piparmündi-šokolaadi sisse puistatud peotäis pohli. Järelmekk õhetab alul mõnusalt ja külmalt piparmündist kargust, kuid siis jääb järele vaid mõrkjas šokolaadine jälg.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud paletiga, mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-mõrkja buketiga VÄGA HEA taseme rüübe! Kummastama paneb see "õhuke" suutunnetus, mis ei sobi 7-kraadise stoudi juurde ... kas piparmünt on selle ära söönud? Ja kas on tegu piparmündi enda või essentsiga? Igatahes nende ligi 10 erineva piparmündistoudi hulgas, mida vana Gambrinus on saanud proovida, on tegu tubli keskmikuga.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment