Tuesday, March 20, 2018

SpontanDryHop Citra


SpontanDryHop Citra (Mikkeller, Taani) pdl 0,33 l. alc 5,5% Ratebeeri liigimääratlus: "Lambic Style - Unblended - Top 50" ja hinnang 98 punkti!

Tootjainfo: "Dry Hop Citra sour ale. ingrediens: water barley malt, wheat, hops, and wild yeast"

Väike lihtne pudel, pleekinud toonides Mikkelleri spontaan-sarja tüüpkujundus. Valge vaht täidab pool klaasist, kuid pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on lambic-stiilile omaselt kirkalt hapu ja mahlane, kerge maalähedase nüansiga.

Esmamekk on keskmisest suti kergema kehaga ja hapu ning magusakas, meenutades mingit multivitamiini, milles C-vitamiin domineerib. Keskmaitse samastub pigem külmavõetud taliõuntega, selline ühekorraga kuivalt hapu ja teisalt ka kergelt karamelline. Lõppmaitses muutub HAPU juba ainuvalitsejaks, parkides keelt ja pannes süljenäärmed tööle. Järelmekis domineerib mõistagi hapu, kuid sidrunikoorelik mõrkjus ja greibine mahlasus annavad kokku supermahlase suutaju.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, Hapu-magusakas-Hapu-mõrkjas-vürtsikas-Hapu buketiga ÜBERtasandi rüübe! Ääretult mahlane, keelparkiv, värskeltpressitud greibimahla meenutav jook jääb mõistagi "normaalsetest" õlledest kilomeetrite kaugusele, kuid hapuõlle austajatele peaks see rüübe olema suisa kohustuslik järgi mekkida.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment