Monday, January 22, 2024

Anderson's - Pistachu

Pistachu (Anderson's, Eesti) prk 0,33 l. alc 11,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored / Pastry" ja hinnang pole veel välja kujundenud. Untappd liigimääratlus: "Stout - Imperial / Double Pastry" ja hinnang 3,84.

Tootjainfo: "Dark and thick beer reveals an aroma filled with chocolate, biscuits, nuts and hints of caramel. Taste is full-bodied, oily and rich with chocolate covered salted pistachios. Intense and sublime stout with round umami flavours"

Väike purk, pruulikoja tunnustlik on seekord väga andekalt moondunud pistaatsiapähkliks. Sõrmepaksune pruun vaht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - tünder-munder-must. Aroom on mõnusalt soolakas-magusalt ja röstiselt impsilik, kuid pistaatsia-element on poolenisti selle varjus.

Esmamekk on raskepoolne ja magus, liköörilik ning õige veidi alkoholiselt kirvendav. Keskmaitse - magus-soolakas (suuuurepärane kombo), šokolaadiliköörilik ja kakaone. Lõppmaitse - ohtra soolakaramelliga šokolaad, veidi hapukaskõrge kakaosisalduse tõttu. Järelmekk - pistaatsia-liköör peaks ju kindlasti olemas olema? kui on, siis see on šokolaadikomm pistaatsialikööriga!

Raske kehaga, vähekarboniseerunud ja õlija paletiga, magus-hapukas-magus-soolakas-magus-mõrkjas-magusa buketiga ÜBERTASEME RÜÜBE! Impsina oivatulemus, väike soolane nüanss sobib siia otse kirevase-peravase hästi ... aga vaata see pistaatsia-pool jääb pisut väheveenvaks (ehkki tootja ise tundis muret essentsi kasutamise osas). Lõhnas on lubatud dominant olemas, maitses jääb pigem taustaloojaks.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment