Wednesday, January 31, 2024

De Molen - Koel & Krachtig

Koel & Krachtig (de Molen, Holland) prk 0,33 l. alc 7,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Pale Lager - Hoppy / India (IPL)" ja hinnang 64 punkti. Untappd liigimääratlus: "IPA - Cold" ja hinnang 5,54 punkti

Tootjainfo: "Koel & Krachtig is the latest addition to the White Label range. A Cold IPA is a distinctly bitter and hoppy bottom-fermented beer style. This Cold IPA has a distinct hop flavor due to the large amounts of Amarillo, Eucanot and Citra used in it. Together with the unmalted grains they provide a strong yet fresh bitter, making it a thirst-quenching and extremely drinkable beer."

Väike purk, kojale omane lakoonilis-tehniline sildikujundus. Valge vaht täidab 3/4 klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aoomis seguneb viinamari, märg koerakarv, ananassikonserv ja kuuritagune rõskus.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus-mõrkjas. Keskmaitse - magus ja mõru, puidune ja virsikune. Lõppmaitse muutub veidi hapukamaks ja vaigusemaks, kuhugi kanarbiku ja kadaka vahele jäävaks. Järelmekk - magus-mõru, jõuline ja ürdine, viinamarjade ja kadakavaigu segune.

Keskmisest raskema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, magus-mõru-magus-hapukas-mõru-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe. Ammmmmeeeerikapärane IPA oma puiduses võtmes. Võiks ja peaks ju vinguma, et see pole ju tavapärane kuiv ja krõps külm IPA, vaid ikka karamellisem ja täidlane päris-IPA ... aga no kuidas sa jorised hea IPA kallal? :)
---
veidi saadaval
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment