Saturday, February 9, 2013

Vahva munga õlu, otse tootjalt :)


Olen seda eestimaisest maltoosast tehtud õlut juba mekkinud, kuid nüüd viis õlletee mind kokku kraami tootjatega, kes andsid mulle proovimiseks nende enda poolt valmistatud rüübet. Vaatame siis, kuidas mekib :)

Pruunides toonides lakooniline, ent muhe sildike. Paraku ei kanna see endale muud infot kui õlle nimi ja villimiskuupäev ... aga noh, ega isetegijail tihti enamat sildilt leiagi ... tegija ju ise teab mis pudelis ja enda jaoks toodabki. Paslik oleks aga lisada märge õlletüübi kohta (mis sorti eil või laager) ja oletatav kangus.


Helebeež sõrmepaksune vahukiht taandub kohinal üsna õhukeseks kirmeks, jätmata märkimisväärseid jälgi seintele. Õlle värvus - udusena ja tumepruun.

Aroom päris huvitav, mõõdukalt humalane ja puuviljane, kergelt kohvine ja pirnilõhnane. Esmamaitse karboniseeritud ja kerge, keskmaitses lisandub magusat puuviljasust ja keskmiselt röstitud linnaste mahedust. Lõppmaitses pirnised ja viinamarjased hapukas-magusad noodid, järelmaitses tuleb esile taaskord röstmaitset ja lõpuks ka õrnalt humalakargust.

Kuigi tootjamees kinnitas, et tegu peaks olema kuivhumaldatud ehk üsna teravalt humalase tootega, pole seda siiski tunda. Aga üldistatult - nõrgalt karboniseeritud, kergepoolse keha ja meeldivalt puuviljase / röstise olekuga mõnus joogiõlu.
-----------
pilt siit

2 comments:

  1. Tänan! See dry-hoppinguga ei olnud tegelikult Munga Õlu, vaid minu eksperimentaal, mis (veel) maltoosakomplektina müügil ei ole.

    ReplyDelete
  2. Vahva Munk ja teisedki maltoosa.ee komplektid on ale tüüpi pärmidega

    ReplyDelete