Friday, March 15, 2013

Achel 8 Bruin


Product - Achel BruinAchel 8 Bruin (Brouwerij der Trappistenabdij De Achelse Kluis). pdl 0,33 l. alc 8%. liigimääratlus: dubbel. Oluline on see number 8, sest on olemas ka nr 5, mis näeb välja täpselt samamoodi, kuid on ühekordse linnaseportsuga pruulitud ning seega lahjem vend. Mis aga veelgi olulisem - tegu on trapistiga ehk siis eheda püha kraamiga, mida mungad siiani kloostrites teevad :)

Äärmiselt lihtne kolmetooniline sildike. Valge vaht täidab kaks kolmandikku kannust, jättes aegamisi kadudes seintele vahulaike. Õlle värvus - pruunakas pronkspunane.


Aroom on linnaseküllane ja ... rabarbeline? ... igatahes meeldivalt hapukas. Esmamekk mõjub hapukasmagusalt ja tugevapoolselt. Keskmaitse muutub veelgi mõnusamaks, linnasepehmeks ja tikriliseks/rabarberiliseks, mesiste magusanootidega läbipõimunult. Lõppmekk tundub juba lausa kergelt liköörilik, nii meelalt magus ja alkoholisoe on see. Järelmaitses tulevad esile sootuks kreegi ja metsõunte kirbevõitu magushapud toonid.

Keskmise kehaga, alkholikleepjas, väga puuviljase paletiga ülimalt meeldiv jook. Soovitaksin siia juurde kõvemat magushapukat juustu rabarberimoosiga.

----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment