Sunday, April 28, 2013

Cream ale


Cream ale (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 4,0%. liigimääratlus: cream ale ehk segaõlu, milles on kasutatud nii eil- kui laagerõlle pärmi.

Tootjainfo järgi on siin kasutatud lisaks tavapärastele odralinnastele ka maisi- ja kaerahelbeid. Kas siin on nüüd kasutatud piimasuhkrut või mitte, ei selgu mitte kuskilt.


Segane värk nende Mikkelleri õlledega. Tihtipeale lasevad nad sama nime all välja eri õllesid. Sama seekord, Gambrinuse poes juba on üks Cream ale, nüüd tuli teise sildi, teise alkoholisisalduse, kuid sama nimega rüübe. Muuseas, vahepeal oli samalt tootjalt veel saadaval ka kolmas cream ale.

Sildi disain on seekord tõeline silmamurdja ... selles mõttes, et helekollasel taustal on valge kiri, no mine või siniseks, enne kui loetud saad!

Helevalge tihe vaht täidab alguses 90% kannust, muutudes minutikesega suuremulliseks, kuid jäädes üsna püsivaks. Õlle värvus - õrnalt udune kuldkollane.

Aroomis domineerib süsihappegaasi kirbus, selle alt tuleb esile banaanine ja karamellsuhkrune magusus.

Esmamekk on kergepoolne ja magushapu, pirnilimonaadilik. Keskmaitse muutub tunduvalt mõrkjamaks, meenutades sidrunikoort ja vaarikavarreteed. Lõppmekk moondub aga pesuehtsaks õlleks, milles on nii laagri kerget värskust kui eili aromaatset põhja - veidi võine, tugevalt humalane ja vürtsikas on see. Järelmekk muutub kergeks õhetuseks, mis jätab pisut mesise karamelja tooni suulakke.

Keskmisest kergema kehaga, mitmekihilise buketiga, väga heas tasakaalus paletiga rüübe. Sobiks tubli vürtsika köögiviljaraguu kõrvale.
--------
pilt siit

No comments:

Post a Comment