Wednesday, May 15, 2013

Single Hop Citra


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj9ZjtsCIojOtNUdbvQAzfyDdtsCri5Z71yqBVKGuuoSh4dC6xkZjNagTHMiSDBdS3IMFShDRFXoNN_zUBeKxpc_P5qj80fg7j8Mg_MNlVaEuUVDyo_wN_4-av4c_kI09SMLQQmkvmRYxK7/s1600/DSCF1420.JPGSingle Hop Citra (Brouwerij De Molen). pdl 0,33 l. alc 4,8 %. liigimääratlus: (inglise) IPA. ehk siis küll humalarohke, kuid mitte väga terav, erinevalt nt ameerika IPA'dest.

Lihtne informatiivne silt, kus kenasti ära toodud mitmed tehnilised parameetrid, sh ka EBU ehk euroopa vastand IBU'le - rahvusvahelisele kibedusindeksile. Antud õllel on see siis 57, mis peaks olema üpriski korralik humalalaks. 96 punti ratebeerilt annab ka tubli ootus.


Kämblalaiune helevalge vahumüts püsib kaua ja jätab tublisti jälgi klaasile. Õlle värvus - kuldne merevaik.

Aroom mõjub väga värskelt ja sidruniliselt, no kohe uskumatult ehedalt sidrunilõhnaselt. Esmamekk on kergepoolne ja hapukas. Kesksmaitses tuleb esile üsna tugev mõrkjus ja suutunne muutub kreemisemaks. Lõppmaitse on linnaseliselt mahekreemjas, segunenud sidrunimahla hapuka ja -koore mõrkja mekiga ... nagu sööks sidrunikeeksi. Järelmekk kannab endas kõiki samu jooni - nagu ühe-humala-õlles ikka, kuid sellele lisandub mõõdukas vürtsikas õhetus suulaes.

Keskmisest kergema kehaga, õrnalt õlise paletiga, mõrkjas-hapu buketiga kuivapoolne rüübe. Perfektne sobitus rammusama kala, nt lesta kõrvale.

---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment