Friday, May 31, 2013

Vuur & Vlam


De Molen Vuur & VlamVuur & Vlam (Brouwerij de Molen). pdl 0,33 l. alc 6,2 %. liigimääratlus: IPA

Nimetus on tõlkes Tuli ja Leek. Tootjainfo: "Bittering hops Galena; as latehops Chinook, Cascade, Simcoe and Amarillo; Dryhopping with Cascade; 42.6 EBU; OG 1058; FG 1012; 22.2 EBC"


Disain nagu kogu sellel seerial - väga tehniline/informatiivne. Kergelt kollakas vaht täidab 80% kannust, kuid muutub kiirelt suuremulliseks. Õlle värvus - õrna uduvinega punaka helgiga kuldkollane.

Aroom mõjub väga humalaküllaselt, kuid samas siiski pehmelt. Siin on koos nii leebet sidrunit kui veidi vaiku, muru ja meretuult, karamellsuhkrut ja päikesepaitust. Väga värske ja õhuline on see ninatäis!

Esmamekk on kergepoolne ja intensiivselt mõrkjas-magus. Keskmaitse murrab endale teed tõelise humalarügemendina - siin on maalähedasi ja heinaseid mõrkjasmagusaid noote kui odamehi ning õilsaid tsitrusjaid noote kui ratsanikke ja rasket vaigusust kui kahurväge. Lõppmekk laotab lahing-äkilise kirbe Simcoe ja naudingurohke Amarillo üle keelepära. Järelmekk, ohhhjaa, see on kui äikesejärgne värske õhuvoog, mis kannab põldudelt küpse vilja ja metsadest vaigu lõhna.

Keskmisest kergema kehaga, kergelt kleepja paletiga, magus-mõrkja-hapuka väga heas tasakaalus buketiga väga naudinguküllane rüübe. Ma ei soovitaks siia juurde mingit toitu, pigem head seltskonda!
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment