Friday, August 3, 2018

Kooremenisk

Kooremenisk (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 10,0 %vol. Liigimääratlus: imperial stout

Tootjianfo: "Et siis võtad kätte ja proovid teha kahekordset meski. Paned õllesse palju linnaseid ja humalaid ja laktoosi ja siis mässad. Ja saad lõpuks ühe koor-venis-õlle. Lihtne
IBU 67"

Väike lihtne pude, minimalistlik kuid stiilne sildike. Vahtu sisuliselt pole, kuid see-eest on see MUST! Vaht. Must. Just. Noh ja mis te arvate, misvärvi õlu on?

Aroom on selle värvuse ja muu sissejuhatuse kohta üllatavalt leebe. Kohinal sisse hingates ei tunne muud kui kerget söestumise lõhna. Kuid aaaaaeglaselt õhku sisse libistade pilt muutub ja see muutus on paraku üsna teravalt alkoholine, kuigi meeldiv mõrušokolaad selle taga on ju kena asi.

Esmamekk on raske kehaga. No ikka raske kohe. Ja magus-mõrkjas. Ja šokolaadine.

Keskmaitse. Hmm. Kõrvetatud šokolaad? Stritsli seljas kuuma näinud šokolaadivõõp?

Lõppmaitse. Kõrbenud šokolaad. Söetabletiga segatud šokolaadiliköör?

Järelmekk. Aaaa, no nüüd on nagu veidi aru saada sellest koorevenise-jutust, kuigi see koorevenis on ... tadaaaa ... oh üllatust, aga kõrbenud.

Raske kehaga, lameda ja õlija paletiga, magus-mõrkjas-magus-mõrkja buketiga keskpärane rüübe. Imperial stoudi kohta veidi lame, aga OK katsetus. Aga kogu see koorevenise jutt on nüüd küll bluff. Nööskeri poisid, ei maksa teha nii pikki pause pruulimises, oskused ununevad.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment