Thursday, August 2, 2018

Ze gose

Ze Gose (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 4,3 %vol. Liigiääratlus: gose

Tootjainfo: "Mõnikord on nii, et vesi teeb ise töö ära, aga teinekord peab ikka ise õlle soolaseks ajama. Hapuks ka. Konkreetne katsetus on Soolakoja suitsusoolaga."

Väike lihtne pudel, lihtne aga stiilne sildike. Vaht jääb sisuliset tekkimata. Õlle värvus - kirkalt kuldne. Aroom on ... magus! Eeee, intensiivselt magus, mitte soolane ja hapu, nagu sellelt stiililt oodata peaks olema.

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja soolakas-hapukas. Keskmaitses ronib tagantpoolt esile lõhnast tuttav intnsiivne suhkrune magusus, kuid hapu toon suudab teda siiski tasakaalus hoida. Lõppmaitses hakkab aimamisi tunda olema ka suitsust vinet, ehkki hapu külg domineerib tugevalt. Järelmekk on õrnalt soolakas ja magus-hapukas.

Keskmisest veidi kergema kehaga, null-karboniseeringuga, soolakas-hapukas-magusakas-soolakas-magus-hapuka buketiga veider, aga siiski lahe rüübe. See on üsna imekspandav, kuidas hapukas-soolaka põhiolekuga jook saab lõhnata magusalt. Suitsune nüanss, mida oleks põnevusega oodanud, jääb varjuks koopaseinal.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment