Tuesday, August 14, 2018

Pink Pony Reloaded


Pink Pony Reloaded (Brewski, Rootsi) pdl 0,33 l. alc 4,7 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Grodziskie/Gose/Lichtenhainer" ja hinnang pole veel välja kujunenud

Tootjainfo: "Gose with raspberry and pineapple"

Väike madal pudel, sildil tantsuposti ümber väändunud roosa poni :) Roosakas vaht täidab pool klaasi kuid kaob üsna kiirelt. Õlle värvus - roosakas-oranž. Aroomis on tunda nii soolakat kui hapukat pool, lubatud lisanditest tunneb ära küll üsna selgelt vaarika, kuid ananassi ei õnnestu tabada. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja üsna aktiivselt hapukas, tugeva magusaka fooniga. Keskmaitse on hapukas-magusakas, vaarikamahlane ja kuivapoolne. Lõppmaitses aimdub magusa põhitooni kõrval vist ka sutike soola, kuid see-eest muutub ananass päris selgelt tajutavaks ... tõsi küll, pigem ananassi konservivedelikuna. Järelmekk kõnetab korraks mõrkja vaarikavarrega ... või siis vaarikaseemnete kuiva mõrkjusega, seejärel jääb õrnalt soolakas ja tuntavalt vürtsikas toon päris kauaks keelepärale. 

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapukas-magusakas-hapukas-soolakas-mõrkjas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Muidu vägagi stiilipuhas gose, kuid vaarikas oma aktiivse happelisusega kipub muid noote varjutama. Grillitud ananass tšillihelvestega oleks vist päris kena kõrvale võtta?
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment