Saturday, August 4, 2018

Nõmme


Nõmme (Põhjala / Italiano, Eesti / Itaalia) pdl 0,33 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Spice/Herb/Vegetable" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Traditional style ale brewed with birch bark, juniper and spruce tips."

Mnjaaa, missugune on "traditisooniline" õllestiil? Eriti veel kui ta on kasetohuga tehtud?

Väike lihtne pudel, sildikujundus jätkab Põhjalale kohati omast ebamäärast määrdunud sigrist stiili. Sõrmepaksune erkvalge vahukiht on suhteliselt püsiv. Õlle värvus - kirkalt kollane. Aroom on ebamääraselt magusakas ... aga piiiika ja sügava sissehingamise lõpuks saab kadakas päris selgeks. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse muutub veidi vaigusemaks, kuigi ebamäärane magus töntsakas oleks jääb üsna muutumatuks. Lõppmaitse hakkab magus täidlus omandama kuusevaigule omast hapukat värskust. Järelmaitse ajal käib üle keele korraks täiesti arusaadav kadakamari ... kuid see kaob taas ebamäärase täidlase magususe sisse, mis nüüd küll õnneks on ka meeldivalt vürtsikas-magusaka kõrvaltooniga.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga üsna arusaamatu rüübe. Halb ta pole, aga kõik need kuuse-kadaka ootused jäävad suuresti täitmata, kasetohu mõrkjas puidune parkivus samuti. Mis on see argument, millega antud rüübet müüa? Kui jätta kõrvale kirjapandud lisandid, siis pole siin ühtegi maitseankrut, mille külge mälestustega haakuda ja teistele kiita. Ja kui kirjutatakse, kuid ei anta, siis jääb hinge pettumus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment