Sunday, February 16, 2020

13 Wine BA


13 Wine BA (Humalakoda, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "BarleyWine / WheatWine / RyeWine" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Barleywine - English" ja 4,0 punkti

Tootjainfo: "Barrel aged version of our robust barley wine 13. Aged in red wine barrel for 14 months"

Väike lihtne pudel, kuratlik sildikujundus. Sõrmepaksune pruun vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - totaalmust.

Aroom. Veinine noot libiseb kaugelt üle nina nagu daami karusnahkne boa üle palja õla. Ettevaatlikult lähenedes saad tunda mandlisilmset kiiret pilku ja ploomihuulte võbelevat naeratust. 

Esmamekk on raskepoolne nagu sädelevalt langev kleidiriie ja särisev kui vaevuaimatav õlaliigutus, mis kutsub sind järgnema. Veinine aroom muutub aimatavaks maitseks.

Keskmaitse kõpsatab kuivalt kooskõlas daami kontsadega, pannes keeled võbisema su suus ja südames. Ploomiveinine sumedus sahiseb tammisel parketil.

Lõppmaitse ümardub puusajoonena paeluv-pehme kreegililla kanga all, köites pilku iga graatsilise puusanõksu-kontsaklõpsu rütmis.

Järelmekk ulatab ootamatu pöördega sulle klaasi konjakit ja trühvlikommi, mille lummav daam on möödaminnes kelneri kandikult näpsanud nii sujuvalt, et kergelt jahmatanud nooruki silme ees püsib siiani elegantse samtetkindas käe sulnis trajektoor ... ja midagi raudset, ilmselt daami tahe viia mäng täna lõpuni.

MEGA. Veinivaadist on välja pigistatud maksimum, ehk isegi liiga palju. Kuid tulemus on õilsalt ja sibakese üelvõlliselt maksimalistlik. Ploomine-kreegine-pihlakane-rauane raskekaallane, kellega veedaks meelsasti õhtu, kui vaid ei teaks, et mõõdutunde järgi tuntakse aadlikku. Õnneks vana Gambrinus pole aadlik.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment