Wednesday, February 5, 2020

Vaarika Mõdu


Vaarika Mõdu (Pühaste, Eesti) prk 0,5 l. alc 6,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Mead - Melomel/Fruited" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Mead - Other" ja 3,51 punkti

Tootjainfot pole leida.

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Roosakas sentimeetrine vahukiht on hõre ja kaob kiirelt. Joogi värvus - kirkalt kuldpunane. Aroom on küll vaarikane, kuid see on selline luitunud, külma suve aredvaarikas, mis eriti ei jaksa lõhnata. 

Esmamekk on keskmisest kergema kehaga ja hapukas. Keskmaitse on mõrkjas-hapukas, meenutades hamba all purunevaid vaarikaseemneid. Lõppmaitse muutub korralikult kuivaks, keelekülgi kahutavaks, samas aga ka mingit vaarika-pulbri-jooku meenutavalt magusaks. Järelmekk on taas mõrkjam, kuiv ja kerge, keelepära parkiv värskeltpressitud õuna-arooniamahla koredusega.

Kergepoolse kehaga, vähekarbboniseerunud ja ülikuiva paletiga, hapukas-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõrkja buketiga HEA taseme rüübe. Tuleb tunnistada, et see jääb kahvatuks nii mõduna kui vaarikajoogina, kuid samas suvisel ajal ja külmalt võtaks teda ilmselt kohe mitu klaasitäit.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment