Monday, February 10, 2020

Dekadents - Guatemala Rum BA


Dekadents - Guatemala Rum BA (Pühaste, Eesti) prk 0,5 l. alc 12,3 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,35

Tootjainfot pole leida

Pühaste keldrist kaasa ostetud purk, tehniline sildike. Mustjaspruun vaht täidab ligi pool klaasi ja püsib päris kenasti. Õlle värvuse seletamise jätame täna kõrale, onju? 

Aroom. No teate mis. Peaks ikka olema kuramuse tömpnina, et seda rummilõhna MITTE tunda. Juba nii umbes meetri peal vähemalt. Elus, karge ja puhas rumm. Selle rummikaane all leidub aga mandliküpsiseid ja vaniljet.

Esmamekk on raske. Raske ja rummine. Magus ja rummine. Melassine ... ja kas rumm polegi mitte sünonüüm? :)

Keskmaitses torkab rumm ehk veidi liiga tugevalt. Meeldivalt, aga siiski noorelt ja teravalt. Rummi sisse kastetud piparkook.

Lõppmaitse. Rummikokteil koolaga? Ei-ei-ei, mitte koolaga (taevas hoidku), vaid kaljaga!

Järelmekk. Kaljakokteil rummiga, rosinatega ja kaneeliga. Ja mandlid. Mandlid on siin ka ilmtingimata mängus! Ehk koguni veidike kookost?

Noor ja rapsakas on see kraam. Meeldiv, aga veel ikkagi noor ja kasvatamata. Rumm ei peaks niimoodi õllest üle sõitma. Ülimeeldiv rummi-kalja-kokteil. Aga Dekadents jääb üsna varju, ehkki vaniljene-mandline noot seda ju justkui meenutaks.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment