Friday, February 21, 2020

Siguldas Rauchbier


Siguldas Rauchbier (Valmiermuiža, Läti) pdl 0,5 l. alc 5,5 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd ütleb "Rauchbier" hinnang 3,16.

Tootjainfo: "Alongside the Sigulda Order Castle, Valmiermuiža beer garden is open in summers. In honor of this collaboration, chimneys have been created - with the crisp taste of German hops, a gentle touch of malt-dried birch wood smoke.
IBU 27"

Keskmist kasvu pudel, rõhutatult lihtne sildikujundus. Suuremulline kollane vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt pronksikarva. Aroom on hapukas ja õrnalt suitsune, selle taga on tunda head ja puhast vett.

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas-hapukas. Keskmaitse muutub suitsusemaks, kuid jääb ikka sama magusaks ... meenutades lausa suitsutatud mett. Lõppmaitses tuleb kohale suitsuga koos oodatav hapukas ja puidune puudutus ning suutunnetus muutub kuivemaks. Järelmekk on mõrkjas, röstine ja selle taga jätkuvalt meevahaselt ning suitsuselt magusakas-hapukas.

Keskmise kehaga, tugevalt karboniseerunud ja kuivaopoolse paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-mõrkjas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Suitsuõllena täidab ta ju kõik ootused ära, aga pigem sellisel leebel ja mitte-jääval moel.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment