Tuesday, September 4, 2012

Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTW6Xkp1ny8yMLu837bpeupZKeS4h_B4uoqxy5X2SoGqZKPeav6TEJ689SeCPTbrTeAJThIPaMRw1-FIoPVA9CaWk0exu1YhQarvNBS8lmkj9Sz7xzqcsT5N6nf7dCKx9_G9O7XX8Fog/s1600/Aecht+Schlenkerla+Rauchbier+2.jpg Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen (Brauerei Heller). pdl 0,5l. alc 5,1%. liigimääratlus Rauchbier ehk suitsuõlu.

Sedasorti õlut tuleb ilmselt pidada kõige traditsioonilisemaks Põhja-Euroopas, sest siin pidi linnaste kuivatamiseks nii ehk teisiti kasutama tulesooja ning suitsu pääsemine terade ligi oli pea vältimatu. Kaasaegsemad tehnoloogiad on elusa tule enamasti kõrvale tõrjunud (et mitte öelda - tapnud) ning seetõttu tuleb seesinast iidset meetodit eriti kõrgelt hinnata.


Lihtsa pudeli sildikujundus on meeldejäävalt ajalooline, ehk pisut ülemängitultki. Vaht kujuneb kreemikas, tugev ja vaatamata suurtele mullidele tugev, haakides end meeldiva visadusega seintele. Õlle värv - kirkalt läbipaistev pruun, millesse seguneb ruskeid noote.

Lõhn ... nojah noh .. no suits, mis ta muud saabki olla :) Lausa korstnasingi mõjukusega raske aroom ei varja siiski head puhast vett ja korralikke linnaseid. Esmamaitse mõjub kuivalt ja kergelt, kuid keelt mööda edasi liikudes tajud taas seda suitsulihalikku smekki. Kuna olen paaril korral saanud maitsta oivalist suitsutatud keelt, siis oma maheduse ja pehmusega meenubki see delikatess. Keskmiselt raske kehaga, veidi õlise järelmaitsega ja tugeva suitsuse pitseriga rüübe on siiski kergelt joodav.
----------
pilt siit

No comments:

Post a Comment