Monday, September 24, 2012

Oak-aged IPA


Oak-aged IPA (the Round Barn brewery). pdl 355 ml. alc ... pole märgitud! aga kaudsetel andmetel leiab selleks 6,75%. liigimääratlus - Ameerika IPA.

Lihtne pudel ja sildikujundus jätab talupruulikoja mulje. Valge tihe vahumüts on kolme sõrme kõrgune ja üsna püsiv, haakides end humalstele õlledele kohaselt seintele. Rüüpe värvus - õrna uduvinega küpselt helekollane.


Aroom kannab endas tummise humala, heade linnaste ja veel mingit maalähedast lõhna. Ärge mõistke mind valesti, kui ma ütlen - lauda või heinaküüni lõhna ... selle sõna meeldivas, vana ja kulunud puidu ning heinapebreste parkunud-tolmuste põrandate mõttes.

Maitse paneb kulme kergitama. Esmalt tunned mõnusat, mitte liiga tugevat humalakibedust. Kuid siis jõuab keele keskossa mingi täiesti uudne maitse - Gambrinus on küll varem saanud tammevaatides laagerunud õllesid, kuid see siin on midagi erilist! Ilmselt on asi selles, et seekord on kasutatud värsket tamme, mitte varem viski- või muu napsi laagerdamiseks pruugitut. Tugevalt kirbe, peaaegu-et-vaigune, tihke ja tummine. Kas mitte niimoodi ei maitsenud lapsepõlves prooviks näritud tammetõrud?

Üldiselt on tegu väga huvitava õllega ning seda selle sõna heas mõttes. Kergelt joodav, kuid samas tugevalt omapärase smekiga ning pika maitsejäljega soliidne IPA!
---------
pilt siit

No comments:

Post a Comment