Tuesday, September 18, 2012

Saku Kuld


Kuld (Saku). pdl 0,33l. alc 5,2%. liigimääratlus - hele lager.

Väga elegantse disaini terviklahendus, seda nii pudeli kui etikettide ja korgi mõttes. Tõsi küll, muljet tumestab väike pettuselõhn. Nn Rheinheitsgebot kohaselt peaks õlles olema vaid vesi, humal ja odralinnased (ning nii on ka sildil kirjas). Kuid ma EI USU, et Saku teeks oma õlut ilma pärmita! Siis kui too saksa puhtuseseadus kirja pandi, ei kasutatud veel pärmi õlletööstuses ning seetõttu teda ka ei kirjutatud retsepti sisse. Niie et selle vana ja väärika seadusega nüüd vehelda pole päris aus!


Erkvalge vaht kaob kiirelt. Õlle värvus - klaarilt helekollane. Aroomis domineerivad magusakad linnased, üldine lõhnapilt väga nõrk. Esmamaitse veidi kehakam, edasi tulevad leivased noodid, järlamaitses jääb aga pinnale kuiv ning kergelt metalne-happeline toon.

Üldmulje - väga pretensioonitu ning suhteliselt iseloomutu.  Loodan väga, et filtreerimata variant on parem. Samas disain ja veebiturundus on seekord tõesti tasemel!




----------
pilt  tootja lehelt.

1 comment:

  1. Suht saku õlu, ei ole enam seda hääd kulla maitset mis esimesel tootmise aastal. Filtreerimata on isegi minu meelest iseloomutum.

    ReplyDelete