Saturday, July 28, 2012

Pauwel Kwak

Pauwel Kwak (Brouwerij Bosteels). pdl 0,33l. alc 8,4%. liigimääratlus: Belgia kange eil - mis siis tähendab üsna vähese humalaga, tihtipeale karamellsuhkruga tumedamaks toonitud ning kanget rüübet.

Pudel ja sildindus vanamoelised, kuid eks üks 1791.a alustanud pruulikoda võib ka seda rõhutada. Selle õlle vaieldamatult suurim eripära on tema klaas, millesarnast teist vist ei leidu. 

Vaht tekib rüüpel mänguliselt suuremulliline, kuid taandudes jääb siiski üsna tugev õhuke kihike peale kestma - mis on alati hea õlle tunnus. Joogi värv sillerdab puhaste pronksiste toonidega. Õlle lõhnas tunned tugevaid karamelseid noote ja eksimatut alkoholivine, millele lisanduvad mingid piparkoogised nüansid ... teate küll, need heledamad ja ülemagustatud tehase-piparkoogid ... selline rosinaküpsiseline meenutus.

Maitses tuleb esmalt kerge kaneeline mõrkjus (või on see mõõdukad humalad?), seejärel kibeleb teravalt rummikoogine torkepilv. Järelmaitses tuleb aga esile kuivatatud sügisõuna hapukus.

Ehkki pole tegu mitte põrmugi paha õllega, on ta siiski veidi ülehinnatud (95 RB järgi, BA 84 puntki tundub õiglasem olevat). Õigest klaasist maitsmist väärib aga see kindlasti!
---------
pilt võetud siit.

No comments:

Post a Comment