Monday, July 30, 2012

Mont des Cats

Mont des Cats (Abbaye Mont Des Cats). pdl 0,33l. alc 7,6%. liigimääratlus - Belgia eil.

Vastuoluline toode selles mõttes et tegu peaks olema trapistiga, mida ta samas nagu ikka päris pole (mitte iga õlu ei saa end selleks ise nimetada, sellesk on omad karmid kriteeriumid). Kuid sedasorti mänge ei maksa liiga tõsiselt võtta. Kui on ikka hea õlu, siis "ametlik tunnustus" pole nii oluline. Ning hea ta on!

Pudel ja silt jätavad tagasihoidliku mulje, mis sobib kloostriõlle kuvandiga isegi paremini kui mõni teine. Vahtu moodustab see õlleke kitsilt, kuigi õhukesed saarekesed jäävad pikalt pinnale. Õlle värvus meenutab hägust õunaveini ... selline soe ja udune, kuldse helgiga roostepruun. 

Lõhn annab esimese hooga tunda tõeliselt hea vee kargust, ajapikku lisanudb sellesse üha enam magusaid heledaid puuvilju, õunakoort ja rosinaid. Maitse torkab alguses terava kangusega, hapuka pärmi ja toeka humalaga. Minutike hiljem aga esmane teravus kaob ja dominandiks jääb vaigune kampolimaitse. Pika järelemõtlemise peale hakkavad keele esiosas helisema aga vürtsikad noodid, justkui oleks õllesse visatud näpuotsaga tšillihelbeid ... kuid vaid täpselt nii vähe, et suudad neid õrnalt oletada.

Väga mitmenäoline õlu. Tänan järjekordse ja äärmiselt haruldase maitseelamuse toojat!
------
pilt jällegi enda oma.

2 comments: