Friday, July 27, 2012

Lamme Goedzak

Lamme Goedzak (Scheldebrouwerij). pdl 0,33l. alc 7,0%. liigimääratlus "Belgian Strong Pale Ale" või lihtsalt "Belgian ale".

Õlle nime andnud kodanik olla olnud Til Ulenspiegeli parim sõber. Või nagu ütleb hollandi wiki "Lamme Goedzak is een personage uit de verhalen van Tijl Uilenspiegel. Hij is Tijls beste vriend." Sildil tassivad aga kaks nokastanud kodanikku kolmandat - ja kõik kolm on seejuures ilmselgelt õnnelikud. Tootja enda hinnagul olla tegu tõelisele asjaarmastajale mõeldud õllega, mis olla kõvasti humalane. Nojah, humaluse skaalal on mitu otsa ja Gambrinus on neid mõlemaid näinud :)

Pudel, kork ja silt on selle pruulikoja nägu - minimalistlik, kahvatu ja kiiksuga. Nagu, tuleb tunnistada, on ka õlu. Kahkja õlle kohale kerkib siivas vahumüts. Lõhn haakub millegi vana ja unustatuga - justkui oleks nõuka-aegset Tartu Tartut nuusutanud ... kuid see määraltus ei ütle muidugi midagi. Kahvatus lõhnapilves on koos nii teravat pärmi kui lillelisi humalaid ... ehkki mõlemat vaid näpuotsaga. Maitse üllatab taas selle vana õlle maitsega, kuid see on meeldib "tere". See tuletab meelde midagi kommilist - suhkur ja sidrun, veidi kuivatatud õuna ja midagi kreemist - justkui kooreiiris, millesse on törts rummi lisatud?

Väga huvitav ja intrigeeriv on seesinane eilike igatahes!

-------------
pilt võetud siit

No comments:

Post a Comment