Thursday, July 26, 2012

Mikkeller Foodball Solstice Saison

Foodball Solstice Saison (Mikkeller). pdl 0,33 l. alc 6,0%. Liigimääratlus: eil-tüüpi puuviljaõlu?

See väike Taani pruulikoda suutis jälle üllatada. Tüüpilise jalgpalliõllega pole siin mitte midagi ühist, pigem on tegu antipoodiga. Ainuüksi nimetus on napakas: Solstice Saison ... pööripeva hooajaõlu? Saison on oma algelt walloonide pruulitud lahja rüübe hooajatöölistele, kellele oli seda ette nähtud 5 liitrit päevas! Seda käesolevat produkti aga viite liitrit vist ikka ära ei konsumeeriks :))

Kujundus Mikkellerile omaselt minimaalne ja kiiksuga. Infot nullilähedaselt. Kuid "pilkusõber", kes jalgpallimärgi järgi pudeli teleka ette haarab, saab pöööööööööörase üllatuse osaliseks!

Heleroosa suuremulliline vaht täidab suhkruvatina üle poole klaasist. See koos sädelevalt helepunase värviga loob mulje kergest naistekast, puuviljaõllest. Lõhn kinnitab veidi seda ootust ... kuid sunnib ka ettevaatusele, sest kõrvuti punasesõstra aroomiga tajub kogenud nina ka lohmakat humalat.

Maitse ... sa jeerum ... see on ebanormaalne. Ühekorraga kerge ja puuviljane ning teisalt raskelt humalane. Kohe väga humalane. Väga-väga humalane. Rahulikult võiks selle libaeili nimetada ümber IPA'ks või bitteriks. Kuid samas on seda sügisküllast sõstramekki tunda ka järelhoovuses ning ka veel viis minutit hiljem keele maitsenäsakeste vahel ringi tuterdamas.
-----------
selle veidra õlle suurim veidrus on see, et infot tema kohta ei leia praktiliselt mitte kuskilt, pildist rääkimata. Foodball kui selline on üks väärt üritus .... noh ja tuleb oletada, et Mikkeller tegi selle rüüpe antud juhtumi tarvis.

No comments:

Post a Comment