Tuesday, January 1, 2013

Aganju

Aganju (Pühaste pruulikoda). pdl 0,5 l. alc 4,7%. liigimääratlus. amber ale

Infoküllane silt on lihtne nagu ka pudel. Kergelt kreemika varjundiga vaht kerkib hoogsalt, kuid pole eriti püsiv. Õlle värvus - koduõllena hägus ja tumepruun.

Lõhnas lisandub Cascade humala meeldivalt magus-mõrkjale põhitoonile üleküpsenud leivale iseloomulik kuiv-krõbe aroom. Jääb mulje nagu nuusiks kergelt magustatud sepiku kuivikut :) Pärmi on seekord pudelis pisut enam kui ootaks, seda on tunda nii veidi toorevõitu maitses kui ka näha rullumas klaasi põhjas. Samas on maitse kokkuvõttes meeldiv. Algus on väga neutraalne, lausa kaljalik, keskmaitses tajud mõõdukat humalat ning alles lõppmaitses tabab keelt tubli akord, milles on mõnusas balansis nii magus kui mõru ja hapu.

Kerge kehaga, pärmine ja soe, leivane rüüpeke, mis sobiks ka peale sauna janukustutuseks ... kuid seda heas mõttes, rahuldust-pakkuva rüüpeõllena :)
------
pilt ise tehtud

1 comment:

  1. Tänan arvustuse eest! Pärm ei tohiks see küll olla. Kasutasin hea settimisega pärmi, mis on teistes sama laari pudelites tugevasti põhja koondunud. Peale käärimist lisasin nädalaks kääritunõusse paraja portsu 'dry-hop' humalaid ning selle tulemusel võis ehk mõni lible villimisel osadesse pudelitesse lipsata, kuid hoolika valamise juures saab nende klaasi jõudmist kenasti vältida. Veidi kummaline on
    niimoodi vahutav pudel pildil. Ülekarboniseeritud see laar vaevalt on (2.5vol co2). Oleks nagu raputatud enne valamist :)

    ReplyDelete