Sunday, January 13, 2013

IPA nr 3

IPA nr 3 (stenaloom). pdl 0,5 l. alc 6,8%. liigimääratlus: IPA

Järjekordse Eesti nanopruuli kätetöö ... no küll Gambrinuse süda laulab ja maks rõõmustab, et seesinaseid mehi olemas on, kes nõnna häid õllesid teha võtavad!

Silt on küll lihtne, kuid siiski mõnusalt disainitud ja mis peamine - infoküllane! Saab teada nii seda, et pruulmeister on kasutanud kuivhumaldamist, kui ka pruugitud toorained. Väga-väga kiiduväärt lähenemine!

Kergelt oranž-kreemika varjundiga vaht täidab kolmandiku klaasist ja näitab väga kenasid püsimis-rante. Õlle värvus - keskmiselt udune oražika varjundiga heledam kuldpruun.

Aroom mõjub äraütlemata värskelt. Greibi, sidrunheina ja laimi vine lööb lausa kopsudeni lõõrid puhtaks! Esmamaitse kõnetab IPA'liklut karmilt, mõrkjashapukalt ja humalaselt. Keskmaitses tunned lisaks tsitrustele ka sületäit häid biskviitseid linnaseid ja aromaatseid humalaid. Järelmaitses on oivalises balansis magus ja hapu ning mõru ... suurepärane tulemus, peab ütlema! Pisut tammine ja kirbe, greibikooreselt mõrkjas ja õrnalt mesine/suirane.

Tihke suutäis, millel mõõdukalt õline palett ja jõuline järelmaitse. Sobilik rasvasema ahjuprae kõrvale või ka omaette rüüpeks.
----------
pil omatehtud

No comments:

Post a Comment