Wednesday, January 23, 2013

Shepherd Neame Double Stout


Shepherd Neame Double Stout (Shepherd Neame). pdl 0,5 l. alc 5,2%. liigimääratlus: dry stout ... ehk siis iiripärane tume õlu, mida peaks iseloomustama kerge happesus ja väga vähene humal.

Soliidne ja raskepärane, härrasmehelik disain. Vahtu moodustub paari sõrme jagu ning see püsib kaunikesti, haakides end kombekohaselt seintele. Õlle värv - punakasmust.


Aroom on ... ohhhohooo ... raske ja jümikas, röstlinnaste kohvine ja suitsune lõhn matab kogu nuusutaja pea ja pool ülakeha oma pilve sisse.

Esmamekk mõjub pehmelt ja soojalt.  Keskmaitses tajud rämedat suitsust mekki, mis matab kõik enda alla ... aga mõjub siiski magusakalt ja linnaseliselt. Lõppmaitse on ootuspäraselt happeline, stiilipuhas iiri stout selle kõige paremas kehastuses. Järlemaitse jääb vääääga pikaks ajaks kurgulakke kinni oma röstiste, suitsuste ja nii maalähedaste jälgedega, justkui istuks tublide jäägritega metsaäärses kõrtsitoas ja sööks samas kaminas küpsetatud hirvetükki.

Tugeva kehaga, keskmiselt õline ja samas happeline, kuiv tume õlu. Toit peaks siia juurde olema lihtne ja tummine - käntsakas leiba ja tükk liha, ei mingit peenutsemist.
-------
pilt siit

No comments:

Post a Comment