Wednesday, September 12, 2018

Kõrbehunt


Kõrbehunt (SNCO, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Wheat Ale" ja hinnang pole veel välja kujunenud.

Tootjainfo: "Kõrbehunt on nisuõlu, mis kaob kui vesi kuumalt liivalt. Aga ta ei anna alla ja leiab alati tee sinuni"

Väike lihtne pudel, militaarsel sildil soomuk. Pöidlapaksune erkvalge vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - kirkalt heledapoolne kollane. Aroomis on äratuntav nisu ... kuid selle kõrval mingi kummaline ürdine noot, mida omistaks ehk närbuvale angervaksale või isegi sookailule, kuid mille koht pole nisuõlle juures tavapärane. 

Esmamekk on keskmise kehaga ja magusakas. Keskmaitse on hapukas-magusakas, pehme ja sametine, puuviljane ja päris meeldiv. Lõppmaitses tuleb taas esile see kummaline ürdine vürtsikus ... kas siia on lisatud koriandriseemneid (aga siis on need kergelt kopitanud?)? Järelmekis muutub hapukas toon tugevamaks, ootuspärane banaan ilmneb toorel ... või isegi õunasel moel.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja sametise paletiga, magusakas-hapukas-magusakas-hapukas-vürtsika buketiga hea taseme rüübe. Kui poleks seda seletamatut kopitanud/närtsinud ürdist nüanssi nii lõhnas kui maitses, siis kiidaks ju isegi rohkem.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment