Wednesday, September 26, 2018

Petrus Tripel


Petrus Tripel (De Brabandere, Belgia) pdl 0,33 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Abbey Tripel" ja hinnang 51 punkti.

Tootjainfo: "A strong, abbey-style ale, clean and complex."

Väike lihtne pudel, sinumustvalge sildike (ei ole lipuvärvides :) ). Valge vaht täidab 2/3 klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt helekuldne. Aroom on magusakas, karamelline, vähese mõrkja noodikesega ja selgelt belgialik.

Esmamekk on keskmise kehaga ja mõrkjas-magusakas. Keskmaitse kommisuhkrune põhi saab väga mõnusalt tasakaalustatud mõrkja ja vürtsika kõrvalmänguga. Lõppmaitse ajal lisandub siia vähene puuviljane hapukus ... oi kui hea on üle tüki aja klassikalise, aga uue belglasega kohtuda. Järelmekk on magusakas-vürtsikas. 

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerunud paletiga, magusakas-mõrkjas-magusakas-vürtsikas-hapukas-magusakas-vürtsika buketiga Übertasandi rüübe. Belgia traditsiooni kohta ehk küll veidi mõrkjam kui kombeks, kuid seda paremini joodav see kraam on. Üldiselt aga ikkagi - aegumatu klassika nagu Madalmaade kuldajastu meremaal väärikas kuldses raamistikus.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment