Monday, September 24, 2018

Szechuan Bänger


Szechuan Bänger (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 12,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Imperial stout" ja hinnang on 95 punkti!

Tootjainfo: "Imperial Stout brewed with Szechuan peppercorn, star anise, fresh ginger and Pu-Erh tea"

Väike lihtne pudel, sildil vesivärviplärakad. Tumepruun sõrmepaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - murdjamust.

Aroom. Vürtsiladu! Aniisi eksootiline sära on vaieldamatul esikohal. Fermenteerunud suitsuse tee lõhn laiub tema järel nagu otsatu savann. Mingi omapärane vürtsine õhetus kuulub ilmselt õllele nime andva pipra külge, kuid seda pole kahjuks õnne olnud näppida ja sestap ei oska ka kahte asja kokku viia. Ingver ... hmmm ... või ongi see vürtsikus siitkohast pärit?

Esmamekk. Hunnitu. Hunnitu vürtsihunnik kakaokuhila otsas. Rosinarumm. Mustunud riiulid. Tuhmunud purgid. Tundmatud rohud. Nõiavärk.

Keskmaitse. Sädelus. Õhetus. Kehutus. Ihalus. See teadjamees müüb armurohtu. Kakaol olla seda toimet ju küll. Vürtsid panevad meeled liikuma ja mahlad voolama. 

Lõppmaitse. Tartuvaik ja kaneel. Suiras veeretatud nelgitera. Kui isegi selle peale ei punsu seiklusesooneke ja ei ärka maitsejahtija tung, siis on tegu lootusetu juhtumiga. Tõsine elamuselausuja on valmis ette võtma retki ja kandma kulusid, et oma vaimsesse varalaekasse veel üks uus pärl asetada. See siin on pärl!

Järelmekk. Ka parimal lausujal võib loits nihu minna. Ka kogenuimal väemänguril juhtub mõtteloidust ning mana läheb valesse suunda. Kuid meistri tunned ära sellest, et enamasti ta õnnestub. See siin ON SÄRAV ÕNNESTUMINE!

MEGA! Oskus kuhjata kokku liiga palju ja saavutada siiski tasakaal on imetlusväärne oskus. Kuna MAGUS on kogu selle seeria võtme-idee, siis tuleb tunnistada ideeküllust, kuidas seda aurikutäit melassi tasakaalustada. Ja krt-rsk-prg, see Põhjala punt seda oskab, susi teda võtku!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment