Monday, September 17, 2018

Vennad mustad


Vennad mustad (Munga, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9,2 %vol.

Tootjainfo: "Mõdu musta pipra ja musta kardemoniga"

Väike lihtne pudel, sildil on karu kõhus kaks pruuni ... eee ... asja, mis EI OLE need, mida te praegu arvasite! Sentimeetrine erkvalge vahukiht kaob üsna kiirelt kirmeks. Joogi värvus - kirkalt hele-hele valkjaskollane. Aroomis seguneb leebe meene magusus kardemoni intensiivse eeterlikkusega, selle taga võib vist aimata ka musta pipra vürtsikat kõditust?

Esmamekk on kergepoolse kehaga ja vürtsikas-magusakas. Piprake naksab keeleotsast kinni ja nässutab seda mõnuga nagu kutsikas oma mänguasja. Keskmaitse toimetab sellega võrreldes juba nagu noorkoer, kes läheb mänguliste jõuvõtetega vahel liiale - vürtsika hammustus keelekülgedel muutub peeeeaaegu et ülemääraseks, kuid siis õnneks tuleb magus pehmus seda leevendama. Lõppmaitse kisub mõrkjamaks ja kuivemaks, kardemoni õilis pehmus käib korra suulage silitamas, kuid kaob siis hapukama mõdu enda olemuse taha. Järelmekk on kuiv ja karmipoolne, tõmmates keelekülgi krimpsu nagu madrus korjab purjesid kokku enne tormi saabumist.

Keskmisest kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kõrbekuiva paletiga, vürtsikas-magusakas-vürtsikas-mõrkja-vürtsikas-hapuka-vürtsika buketiga ÜBERTASEME rüübe! Njaaaaa, masside südameid ja keeli ja meeli sel moel enda poole ei võida, kuid peastpõrunud maitsejahtijaid tõmbab säherdune vürtsmõdu külge nagu pootshaagiga!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment