Sunday, June 14, 2020

Icelandic Winter Ale


Icelandic Winter Ale (Einstök, Island). pdl 0,5 l. alc 8,0 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Flavored - Other", hinnang 87 punkti. Untappd ütleb "Winter Ale" ja 3,55 punkti

Tootjainfo: "In Iceland, winter is not something we fear, it is something we embrace. Especially when it signals the return of our extremely-limited Winter Ale, ready to be shared around a plentiful table or a roaring fire. Brewed with hand-cut and cured spruce tips along with smoked Icelandic barley, this is the perfect brew to complement your sagas of conquest and survival"

Keskmist kasvu pudel, pruulikoja tüüpsilt seekord jõulukarva punane ja tuttmütsiga. Tumekollane vahukiht täidba tiba üle poole klaasist ja püsib üsna kaua. Õlle värvus - kirkalt kirsipunane. 

Aroom. Oi. Aga ongi ju jõulud! Jaanipäeva-jõulud! Mõnusalt magusakas-vürtsikas segu piparkoogist, glögist ja Tiina kommidest :)

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja magus ning veidi kõrbenult mõrkjas. Keskmaitses heidavad kuuseokkad oma pehmed käed ümber keele ja kallistavad seda magus-mõrkjalt. 

Lõppmaitse jätkab sama rulluv-pehmelt, kuid lisab siia ka jõhvika-glögist hapukust ja sutikese vürtsikat kreemlikööri, mis lööb seest soojaks. Järelmaitse jääb unistavalt lakke vaatama, mõeldes suvesooja tuppa ahjukuma ja küünlavõbina, tiliseva-heliseva meeleolu ja kuuselõhna.

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, magus-mõrkjas-magusakas-hapukas-vaigune-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-magusaka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe! Veel üks õllestiil, kuhu sisse kuusevõrsed oivaliselt sobivad - ma tean vähemalt ühte pruulikoda Eestis, kes võiks selle asja kloonida võtta! 
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment