Monday, June 1, 2020

Verine sääsk


Verine sääsk (Veski, Eesti) pdl 0,33 l. alc 3,3 %vol. Ratebeer ei tunne seda jooki. Untappd liigimääratlus: "Sour - Berliner Weisse" ja hinnang pole välja kujunenud.

Tootjainfo: "A refreshing berliner weisse brewed with blackcurrants, giving it a lovely red-ish color.
IBU 12"

Keskmist kasvu purk, sildil fitness-sääsk :D Roosakas pöidlapaksune vahukiht kaob kiirelt ja jäljetult. Õlle värvus - kirkalt hele kuldpunane. Aroomis on mõnus puhas vesi, hapukas keefiritaoline piimhappebakteri jälg ja magusakas marjasus. 

Esmamekk on kerge, lausa vesise kehaga ja tugevalt ning monokroomselt hapu. Keskmaitse viskab juurde veidi mustsõstra seemnete mõrkjust, kuid peategelaseks jääb ikka askorbiinhapu. Lõppmaitse ... no kui väga mõelda, siis jookseb ehk kerge magusam laine üle keele? Järelmekis hapu-tase leevendub, kuid ega sinna kõrval ka midagi ei ilmu.

Väga kerge kehaga, nõrgalt karboniseerunud ja kuiva paletiga, hapu-mõrkjas-hapu buketiga HEA taseme rüübe. Idee tervikuna alates nimest, sildist ja joogi värvist on ju lahe, kuid paraku ei ole mustsõstar ise kuigi äratuntav. Aga kergeks ja julgelt hapuks suvejoogiks on ta ikkagi väga hästi ajastatud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment