Sunday, June 14, 2020


Lible2 (Teder, Eesti) pdl 0,33 l. alc 6,9 %vol. Liigimääratlus: rauchbier

Tootjainfo: "Linnased: IREKS Smoked Malt, Mela Red Alder, Crystal Dark, Carahell. Humalad: Hallertau Tradition, Northern Brewer. Pärm: Diamond lager
IBU 21"

Väike lihtne pudel, pruulikoja tunnussilt ka seekord tumedates toonides. Kuna pruulmeister on ise otsustanud selle õlle nimetada Lible2, siis olgu siin ka viide algversioonile.

Sõrmepaksune kollane vahukiht on mõõduka püsivusega. Õlle värvus - vähese vinega kuldpunane. Aroom on mõnusalt suitsune ning otse loomulikult teeb aju ära selle kohustusliku vingerpussi - niipea kui sa tunned mingis söögi- või joogikraamis suitsulõhna, nii hakkab aju sinuga rääkima sinkidest ja vorstidest või juustudest. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga, hapukas-magusakas ja suitsune. Keskmaitse muutub kõvasti magusamaks, kergelt lausa siirupiseks, täpsemalt pähklisiirupiks, ehkki pohlane hapukus üritab seda tasakaalustada. Lõppmaitse on raskepoolne, mõrkjas-magus, puidune ja kanarbikune, meenutades suitsuses katusealuses kuivanud raskeid aromaatseid ürdikimpe. Järelmekk on magus, nätske ja hapukas ... huvitav, kas kreeke suitsutatakse samamoodi nagu ploome?

Raskepoolse kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja õlija paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-magusa-hapukas-mõrkjas-magusa buketiga Übertaseme rüübe. Nätskem, raskem ja kõvasti muljetavaldavam oma poolteist kraadi lahjemast eellasest.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment