Monday, June 8, 2020

Polyphemus (Heaven Hill Bourbon BA)


Polyphemus (Heaven Hill Bourbon BA) (Sori, Eesti) pdl 0,33 l. alc 13,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Stout - Imperial Flavored" ja hinnang pole välja kujunenud. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja 4,06 punkti.

Tootjainfo: "Brewed together with Seven Island Brewery from Corfu, Greece. Inspired by the Greek Portokalopita dessert, we brewed this beer using seven different malts, tangerine, cinnamon and milk sugar and aged in bourbon barrels."

Väike lihtne pudel, sildikujundus võrreldes selle õlle baasversiooniga nö negatiivis. Sõrmepaksune  tumepruun vahukiht taandub kirmeks ja jääv siis püsima. Õlle värvus - muidugimõistamust. 

Aroom. Ohhhh. See võtab nüüd natuke aega. Magus ja maalähedane. Vürtsikas ja magus. Kaneel ja laktoos. Nelgid ja koriander. Rumm ja karamell. Nelkidega pikitud ja rummis leotatud kumkvaat!

Esmamekk. Raske ja magus. Rummine ja magus. Mõru ja magus. Vürtsikas ja magus. 

Keskmaitse. Krööööösus. Suhkrurikas. Rummirikas. Kõrvetatud rosinate rikas. Sa raisk kui mahukas ja ruumiline ja aeganõudev.

Lõppmaitse. Müüüüüratu. Ehks siis magus ja üüüüüratu. Rummis leotatud ja kaneelis veeretatud vürts--kumkvaat. 

Järelmekk. JeeeesusjaJoosepjaMaria. See klaas peaks omaenda sisu raskuse all lössi vajuma, nõrguma nagu kell. Seedripuust sokid. Rummikangast lõuendile röstkookosega maalitud mandlikuhjatis.

MÜÜÜÜÜÜRATU ja tonn-tummine. Õnneks pole seda mitte kuskilt ka saada. Sest müüma peaks seda kraami teelusikaga nagu omal ajal kalamaksaõli manustati. Ainult et erinevalt toonasest kogemusest seisaks patsiendid pikas looklevas rivis, oodates oma doosi.
----
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment