Friday, June 12, 2020

Must Kuld Costa Rica


Must Kuld Costa Rica (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 7,8 vol% Ratebeeri liigimääratlus: "Porter - Flavored", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb "Porter - Other" ja 3,73 punkti

Tootjainfo: "A smooth porter brewed with a natural processed bourbon coffee from Puente Tarrazú in Costa Rica, and milk sugar."

Väike lihtne pudel, sildil ilusad ja selged kujundid - kohvioad, kohvikann jms. Palun, jätkake ka edasi arusaadavate siltide lainel, Põhjala rahvas!

Sõrmepaksune kohvipruun vahukiht kaob kiirelt. Õlle värvus - vähese mustjaspunase helgiga must. 

Aroooooom. Koooooooohv! Kaugelekaikuv kohv. Kõrvupaitav ja ninakallistav, ülesäratav ja silmipilgutav. 

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja hapukas ning kohvine. Keskmaitse on magusakam, šokolaadisem, veidi kreemisem, kuid jätkuvalt kohvi-kohvine. Noh ja siis ka kohvikreemine.

Lõppmaitse - hapukas kohvikreek. Kohvikallistus ja kohvimullistus. Mõõdukalt magusakas ja parajalt mõrkjas. Siidine ja otsekohene.

Järelmekk. Kohvivürtsid. Kaneel, vürtspipar ja veidi muskaati. Kakao. Mõrušokolaad. Ja mõistagi kohvi!

Keskmisest raskema kehaga, vähekarboniseerunud ja siidise paletiga, hapukas-kohvine-magusakas-kohvine-mõrkjas-vürtsikas-kohvise buketiga Megatasandi rüübe. Ülimalt hea kohviporter, värske ja kohvisõpru rõõmustav. Oleks ta mõned kraadid tummisem olnud, siis laulaks tõsisemat hosiannat, aga ka see jook siin klaasis on väärt soovitamist ja lihtsalt nauditav.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment