Wednesday, December 23, 2020

Pime Öö Glen Garioch Reserve

Pime Öö Glen Garioch Reserve (Põhjala, Eesti) pdl 0,33 l. alc 14,5 %vol. Ratebeer ei tunne veel seda jooki. Untappd ütleb: "Stout - Imperial / Double" ja hinnang 4,74 punkti.

Tootjainfo: "A single barrel of our beloved Pime Öö Imperial Stout, aged in a Glen Garioch Scotch Whisky barrel for 226 days.
Super limited bottle release only. Not available commercially."

Väike lihtne pudel, erakorraline kuldne-läikiv silt ja vahakael. Ootused, kas teate, on ülikõrged! 

Minimaalne mustjaspruun vahukiht kaob hetketega. Õlle värvus - nii-must-kui-vähegi-olla-saab. Ja siis veel veidi mustem. 

Aroom. Hmmmm. Vana Gambrinus ei tunne ju ei seda viskit konkreetselt ega kangete napside maailma üldiselt, kuid see lõhn meenutab pigem konjakit? Ja šokolaadi. Ja tuhka ... lõkkeaset, tuha sisse kukkunud soolast küpset liha, mida on eelnevalt mopitud mustsõstramoosiga. Kaneeliküpsiseid ja kompotiploome. 

Esmamekk. Oooooiiiijeeeee. SEE on midagi erilist! Keeleots pole just kuigi maitsetundlik osa, kuid SEEEE maitsetulv on kolossaalne! Magus-hapu, kergelt alkoholisoe (kergelt!!! 14,5 % juures), kovhiliköörilik ja datliveinilik.

Keskmaitse. Suitsune. Magus-metalline. Malmist grillpanni pealt kokku lükatud kirsimopp läbisegi magus-hapus ploomimarinaadis küpsenud lihamahladega. 

Lõppmaitse. Ohhhh sa sarviline setukas. See ... see maitseb nagu rukkiveini ja parima imp-stoudi segu, mis on laagerdunu kirsside peal ja toonud endaga metalse-siirupise-kokteilikirsise suitsutulnuka, kes räägib veidras kuulähedases murrakus midagi segast šokolaadimeteoriitidest ja meepähklitest. Ning mahlasest-mahlasest punasest lihast!

Järelmekk. Tähtedevahelise konsiiliumi otsustega täiesti vastuolus olev klaasitäis, mis on endasse musta auguna imenud lähema kuuekümne valgusaasta maitsed ja pakkinud ühte lonksu. Ja sa tead, et selle järel tuleb teine lonks. Kolmas ... ja nii kuni viimase piisani. Ja siis ongi KÕIK, sest seda kraami sa enam kuskilt juurde ei saa.

INTERGALAKTILINE ÜLEKOSMOSELINE GIGARÜÜBE! Jeerum. Ilmselt üks võimsamaid maitse-elamusi, mis vana Gambrinuse keelt on tabanud - kui rääkida mitte-friigi-kategooriast. Jah, see on järjekordne viskivaadis laagerdunud imp-stout. Ei, aga see ei ole "tavapärane" selle kategooria esindaja. See ON ÜLIMALT ERAKORDNE! Vana Gambrinus on ülimalt liigutet, et Põhjala rahvas arvas ta nende väheste väljavalitute hulka, kes seda orgastilist maitsekogemust proovida sai.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment