Friday, December 18, 2020

Brider farmhouse saison ale

Brider farmhouse saison ale (Mõrsjamäe, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,0 %vol.

Tootjainfo: "Kääritatud metsiku pärmiseguga ja laagerdatud kuivatatud õuntega."

Väike lihtne pudel, väga naiselik sildikujundus. Valge vaht täidab pool klaasi, kuid kaob kiirel kohinal. Õlle värvus - hämusalt kollane. 

Aroom - no õunad kappavad poole toa peale vastu, kusjuures need on mahlased ja magus-hapud suvised mahlased õunad. Lähemalt nuuskides muutub aga lõhn vängemaks, õige pisut atsetoniseks, belgia pärmi puhul on see sõltuvalt temperatuurivigadest kerge tulema. Üldine kääriv-õunane lõhnasegu viib aga mõtted igatahes kuiva siidri, mitte lõhna manu.

Esmamekk on väga kerge, lausa vesise kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitse - mõrkjas, murune, toorete roheliste õunte taoline. Lõppmaitse - mõrkjas-magusakas, veidi ohakane ja karvane, kuiv ja heinane. Järelmekk on mõru ja hapukas, kerides lõpuks aga üsna kena belgialiku vürtsika õhetuse üles.

Väga kerge kehaga, alakarboniseerunud paletiga (kogu mull jooksis kohe välja), hapukas-mõrkjas-magusakas-hapukas-mõru-vürtsika buketiga keskpärane rüübe. Stiilist on see kraam üsna möödas (isegi kui on kirjutatud farmhouse/saison ... mis on umbes sama kui panna õllestiiliks stout/porter). Samas joogina omaette on sellel isegi oma karastav võlu ning kui keegi oleks öelnud, et stiilimääratlus on "graf" (õunamahlaga valmistatud õlu), siis oleks hindamisel leebem.

---

pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment