Wednesday, December 2, 2020

Santa Taraxacum

Santa Taraxacum (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 5,2 %vol. Ei RB ega UT ei tunne seda jooki.

Tootjainfo: "nisu saison võililledega
vesi, nisu- ja odralinnased, võililleõied, Centennial. Cascade ja Citra humalad, koriander, pärm."

Väike lihtne pudel, sildil roosa jõuluvana :) Sõrmepaksune valge vahukiht pole kuigi püsiv. Õlle värvus - kirkalt tumekollane. Aroom on huvitav, segades kokku stiilile omase magusa vürtsika heleduse ja siis mingi nätske ürdise aroomi, mille mina ise omistaks sookailule, aga ilmselt antud juhul on hoopis võilill mängus.

Esmamekk on kerge kehaga ja hapukas-mõrkjas. Keskmaitses tuleb mõru alt välja ka puuviljaseid ning magusamaid noote, kuid võilille mõrudus jääb võitjaks. Lõppmaitse - hapukas-vürtsikas, koriandrine ja kuivapoolne. Järelmekis aga võtab jälle võilill oma kirbevõitu mõrkjusega sisse domineeriva positsiooni ... ehkki kõige-kõige lõpuks jääv vürtsikas õhetus on selgelt belgiapärane.

Keskmisest vaidi kergema kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, hapukas-mõrkjas-magusakas-mõrkjas-vürtsikas-mõru-vürtsika buketiga HEA taseme rüübe. Saisoni tuunimsse erinevate lisanditega suhtub vana Gambrinus muidu skeptiliselt, aga see võilillelisand õnneks ei mata päris alusmaterjali ära.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment