Tuesday, December 1, 2020

Põhjamesi

Põhjamesi (Nöösker, Eesti) pdl 0,33 l. alc 9 %vol.

Tootjainfo: "Põldmarjadega kääritatud mõdu

Ühel hetkel tuleb ka mõdu pruulimine ära proovida ja siin on test #1. Kõik suhkrud käärimiseks tulid MöMesi ökomeest. Põldmarjad omakorda teevad selle eksemplari melomel-tüüpi mõduks"

Väike kääniskorgiga pudel, tehniline sildike. Vahtu on 0. Joogi värvus - tuhmilt määrdunudroosa. Aroom tevitab alguses alkoholise medimenkatoosse teravusega, kuid siis tuleb selle alt välja mõdule omane hapukas kuivus ja lisaks ka marjane hapukus.

Esmamekk on raskepoolne, õlijas ja hämmastavalt magus. Hapukas-magus, aga siiski ebanormaalselt magus mõdu kohta - kas pärm loobus koostööst?

Keskmaitse - jestas, see on ju siirup! Suhkrusiirup mesise ja marjase servaga, aga lausa glütseriinise-glükoosise kleepjusega jämemagus.

Lõppmaitse - nõdrameelselt magus. Igasuguse loogika kohaselt peaks siin olema suhkrukristallid pudelipõhjas nagu nt Kännu Kuke pudelis.

Järelmekk. Issand-kurat. Saraisk kui magus see on. Kuskil taga on pohlast mõrkjas-haput ka, aga esiplaanil on tankikolonnina raske magus suhkrumägi.

Kohutavalt ülevõlline kraam. Nõdralt magus, ogarauseni suhkruküllane. Isver küll, kui siin neid hapusid marjanoote poleks, mis siis veel klaasist välja voolaks? Ei, pudiseks, sest tavamõistuse kohaselt peaks see olema suhkrukontsentraat. Pole mittttttte iial mõdu nime all midagi niiii elajalikult magusat proovida saanud.
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment