Thursday, December 3, 2020

100

100 (Mürka, Eesti) pdl 0,33 l. alc 8,4 %vol. RB ei tunne seda jooki. Untappd ütleb: "Porter - Other" ja hinnang pole välja kujunenud

Tootjainfo: "100.juubelipruul
Eriti tšilline tšilliporter"

Tegemist on pruulmeistri soovitusel tehtud võrdlusega aastataguse kirjelduse pihta. Vahtu on küll palju, kuid möödunud korral tekkinud hirm kõvasse ülekarbosse mineku kohta pole õnneks realiseerunud. 

Aroom on täpselt samamoodi napakalt lihalik ja soolakas, kummaline ja samas väga maitsma meelitav. Lisandunud on selge ploomilik noot, mida eelmisel korral tunda polnud. 

Maitse on liikunud sama rada pidi - kogu eelmise korra võluvalt veider ja tuline-tšilline pool on olemas, kuid lisandunud on samamoodi ploomine-mahlane noot. Või siis õigemini ... see on vist veidi vabanenud, sest tšilli on tagasi tõmmanud. Ei, ärge saage valesti aru, seda on siiani rohkem kui tšilliõlledes enamasti leidub, kuid ta on siiski ennast korrus allapoole tõmmanud.

Võrdlusena siis - aasta ajaga on see õlu arenenud tasakaalustumise suunas - tšilli on end veidi koomale tõmmanud (ehkki teda on siiani lahkelt ja uhkelt), kuid muud maitsed pääsevad nüüd paremini esile. Seega - selle õlle kvaliteet on aastase küpsemisega paranenud!
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment