Thursday, November 2, 2023

Purtse - Classic Series – Brown Ale

Classic Series – Brown Ale (Purtse, Eesti) prk 0,44 l. alc 5,5 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Brown ale", hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd liigimääratlus: "Brown ale - American" ja hinnang 3,48 punkti

Tootjainfo: "The first beer from Purtse's new series called "Purtse brewed classic flavors" - this American brown ale has an average higher malt taste, which is balanced by a light hop bitterness. "

Keskmist kasvu purk, stiilselt kaevanduse-teemalist sarja jätkav kujundus. Kollakas-pruunakas vaht täidab pool klaasist ja püsib üsnagi kenasti. Õlle värvus - kirkalt sätendavalt tumepunane. Aroom on magus-mõrkjas ja pähkline, veidi röstitud tatart meenutav.

Keskmaitse on keskmisest nõks kergema kehaga ja hapukas-magus. Keskmaitse - karamelline, leivane ja pähkline. Lõppmaitse - mõrkjas, leivakoorik koos sutikese põdrasamblaga. Järelmekk - leivane, pähkline, tiba tammetõruliku mõruda ja hapuka jänesekapsaga viibutav.

Keskmise kehaga, mõõdukalt karboniseerund paletiga, hapukas-magus-mõrkjas-hapukas-magusakas-mõru-hapuka buketiga VÄGA HEA TASEME rüübe. Teate mis, ma arvan, et omas braun-eililikus kategoorias on ta isegi võibolla üks paremaid ... aga lihtsalt see stiil ongi nii ebamäärane, et siin ei ole võimalik hurrahüüdeid esile manada ka kõrvade peal seistes. Väga-väga korralik pubieil ning selles võtmes lihtsalt suurepäraselt tehtud.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment