Sunday, November 5, 2023

Sibeeria - Yummy (Blackcurrant, Prunes & Tonka)

Yummy (Blackcurrant, Prunes & Tonka) (Sibeeria, Tšehhi) prk 0,5 l. alc 6,1 %vol. Ratebeeri liigimääratlus: "Sour / Wild Beer - Flavored" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Sour - Smoothie / Pastry" ja hinnang 4,12 punkti

Tootjainfo: "Here comes the new liquid dessert! Besides being thick and creamy, this Yummy is gorgeously purple and crammed with blackcurrant. These pair nicely with the slight smokiness of prunes and the rich aroma of tonka beans. Balancing between fruity sweetness and sourness from lactic fermentation, this is yet another beer tradition-defying beast of a beer."

Keskmist kasvu purk, omamoodi tumedalt meeldejääv kujundus. Väsinudroosa vaht täidab üle poole klaasist ja püsib väga kaua. Õlle värvus - mudruselt-määrdunult mustjas-punane-lillakas.

Aroom rikkkkkkalik, kusjuures üllatavalt selgelt on tunda nii ploomide kui mustsõstra komponendid. Tonkaoast saab alguses aimu vaniljese magus-mõrkjuse kaudu, ehkki ka mandline ja veidi läila osa on ka kuskil tagaplaanil.

Esmamekk on üllatavalt kehakas ja magus, kakaone ja veidi ploomine. Keskmaitse - magus-kisselline, mustsõstralikult parkiv ja tiba sõstraseemne mõrkjas. Lõppmaitses - mandli/halvaa/vanilje/kakao massiivne magus teerull. Järelmekk - magus-mõrkjas, ploomimarmelaad kakaos, vaniljevaabas ja sisemust tuntavalt soojaks lööv.

Ülevõllikas-friigikas-lausmarjakas. Ei ole vist ühtegi teist õlut, mille kohta mõistepaar "pastry sour" paremini sobiks.
---
saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment