Sunday, November 5, 2023

Saku - Tammine Pühadeporter

Tammine Pühadeporter (Saku, Eesti). pdl 0,5 l. alc 6,9 %vol. Ratebeer liigimääratlus: "Porter - Baltic" ja hinnang pole veel välja kujunenud. Untappd ütleb: "Porter - Baltic" ja hinnang 3,1 punkti

Tootjainfo: "Pühadeporter on see aasta laagerdatud tammelaastudega, mis annab joogile juurde sügavust ja tugevat keha. Oma olemuselt on pühadeporter alati olnud jõuline, röstitud linnased on andnud joogile kohviseid noote ja tammelaastud annavad juurde palju sügavaid maitseid ja aroome."

Keskmist kasvu reljeefkirjadega pudel, efektne tumedates toonides kujundus. Kollakaspruun vaht täidab pool klaasist ja püsib mõõdukalt. Õlle värvus - kirkalt sünkpunane. Aroom on jõuliselt puidune ja kohvine, vähese (tubaka-)tuhase röstfooniga.

Esmamekk on keskmisest raskema kehaga ja mõru-magusakas. Keskmaitse - röstiselt hapukas, melassiselt magus. Lõppmaitse - tammetolmune, veidi krobeline ja kuivapoolne. Järelmekk - suhkrune, melassine, keha kaob kiirelt õhemaks, mõrkjus liigub kirbuse piirimaile.

Keskmisest raskema kuid muutuva kehaga, mõõdukalt karboniseerunud ja kuivapoolse paletiga, mõru-magusakas-hapukas-mõru magusakas-mõru buketiga HEA TASEME RÜÜBE. Õllerevolutsioonist on siiski nii palju tolku olnud, et ka kohalikud suurtootjad on mugavustsoonist pisutki väljunud ning vähemalt katsetavad. Tõsi küll, ilma aru saamata, et tamm ei anna keha juurde, nagu nad reklaamtekstis väljendavad, vaid sööb keha ära, eriti kui kasutada peenema faktuuriga röstitud tammelaastu. Samas mängu ilu edendamise eest tuleb neid siiski kiita!
---
ei ole saadaval Gambrinuses
---
pilt isetehtud

No comments:

Post a Comment